• 500 g bloemige aardappelen
  • 500 g gehakt
  • 1 versnipperde ajuin
  • 1 teentje look, fijn gesneden
  • 1 mager bouillonblokje (runds)
  • 1 koffielepel hot chilisaus
  • 1 potje tomatenpuree 40 g
  • 1 stengel selder in kleine stukjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 300 ml water
  • 2 dikke wortels
  • 2 eetlepel arachideolie
  • 3 eetlepels melk
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Schil de aardappelen en wortelen en snijd in kleiner stukken.
  2. Kook de aardappelen en wortelen 20 minuten in gezouten water.
  3. Giet af en stamp tot puree.
  4. Meng er de melk, arachideolie en de helft van de peterselie onder.
  5. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Bak het gehakt rul in een eetlepel arachideolie, bak de look en ajuin even mee.
  7. Roer er het water, bouillonblokje, chilisaus, tomatenpuree, selder en de rest van de peterselie onder.
  8. Breng het mengsel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Schep het gehaktmengsel over in een ovenschotel en schep de puree er boven op.
  10. Egaliseer de puree en trek er met een vork baantjes in.
  11. Bak 40 minuten in een oven van 180°C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!