Ovenschotel met witte kool

Ovenschotel met witte kool

Gebaseerd op een recept uit het kookboek ‘De Zilveren Lepel’.

  • 1 witte kool
  • 500 g gehakt
  • 3 bolletjes mozzarella
  • 140 g tomatenpuree
  • 50 g geraspte parmezaan
  • room
  • peper en zout
  1. Pluk de bladeren van de kool en verwijder de dikke nerf.
  2. Kook de bladeren gaar en laat ze uitlekken.
  3. Bak het gehakt rul.
  4. Voeg tomatenpuree en 150 ml water toe.
  5. Laat 10 minuten koken.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg een laag kool in een ovenschotel.
  8. Verdeel er een deel van de saus en mozzarella over.
  9. Leg er een laag kool, saus en kaas op.
  10. Werk zo alle ingrediënten op.
  11. Giet er een scheutje room over en bestrooi met parmezaan.
  12. Zet 40 minuten in een oven van 180°C.
  13. Lekker met een stukje stokbrood.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!