Dit recept Consommé Celestine lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Test zeker vooraf uit als je dit met de feestdagen op tafel wil zetten!

De clarif heeft als doel de bouillon te klaren. Zorg ervoor dat de bouillon goed op smaak is voor je hem klaart. Je kan de bouillon het best ontvetten door hem volledig te laten afkoelen in de koelkast. Op die manier kan je achteraf het vet met een pollepel zo verwijderen.

Voor de bouillon:

  • 2,5 l goed ontvette runderbouillon
  • 150 g mager gemalen rundvlees (filet americain)
  • 75 g wortelen in julienne (fijne reepjes)
  • 100 g prei (julienne)
  • 25 g selder ((julienne)
  • 5 x wit van ei
  • 70 g tomatenpuree
  • cayennepeper
  • zout
  • kruidentuiltje (takje tijm, peterseliestengels, blaadje laurier)
  1. De bouillon wordt aan de kook gebracht en volledig ontvet, gekruid met cayennepeper en indien nodig met zout.
  2. Vermeng voor de clarif de groenten in julienne met de eiwitten, tomatenpuree, kruidentuiltje, gemalen rundvlees wat zout en een weinig water.
  3. De clarif wordt al roerend aan de bouillon toegevoegd. Stop met roeren en breng langzaam aan de kook.
  4. Maak in het midden van de “koek” een gaatje.
  5. Wanneer de bouillon helder is (ca. 5 minuten), wordt hij voorzichtig door een geurvrije neteldoek of handdoek gegoten.

Voor de kruidenflensjes:

  • 160 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels gehakte kruiden (kervel, bieslook, peterselie, basilicum,….)
  • peper en zout
  • boter
  1. Meng de bloem met de melk en de eieren.
  2. Kruid met een snuifje zout en wat peper.
  3. Voeg de kruiden toe.
  4. Laat wat boter smelten in een anti-aanbakpan.
  5. Bak de flensjes en laat afkoelen.

Afwerking:

  1. Rol de flensjes op en snijd in dunne reepjes.
  2. Warm de consommé op en garneer met de flensjes.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!