Scampi's met look

Scampi’s met look! Lekker en snel klaar!

Meestal zit er wel een zakje scampi’s in onze diepvriezer. Ik ben redelijk laat aan het eten begonnen dus zijn het scampi’s met look geworden. Lekker en snel klaar. Ik heb de scampi’s gekruid met kruidenmix voor vis van deluxe (Lidl) deze mix is niet niet overdreven zout. Ik laat voor dit gerecht het staartje aan de scampi’s. Zorg dat de olie goed heet is en bak de scampi’s snel. Op die manier gaan ze minder snel verwateren en zijn ze smakelijker.

Stukje stokbrood of ciabatta erbij en we kunnen aan tafel. Smakelijk!

Voor 4 personen;

  • ca. 32 scampi’s
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • het sap van een ½ citroen
  • olijfolie
  • 80 g goede boter
  • peper en zout (of kruidenmix voor vis)
  1. Pel en kuis de scampi’s maar laat het staartje eraan.
  2. Pel en snijd de look fijn.
  3. Kruid de scampi’s.
  4. Doe een scheut olijfolie in een pan en laat goed heet worden.
  5. Bak de scampi’s.
  6. Als de scampi’s juist gaar zijn voeg de boter toe en laat ze smelten.
  7. Blus met het citroensap en een scheutje water.
  8. Bestrooi met de peterselie.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!