Hoe maak ik rösti?

-8 grote ‘Nicola’ aardappelen
-goede boter
-peper en zout
-een anti-aanbakpan
Kook de aardappelen 20 minuten, laat ze een nacht rusten in de koelkast, schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Doe in een pan een flinke klont boter en laat smelten, doe een deel van de geraspte aardappelen in de pan en kruid met peper en zout, roer of schud de aardappelen op en laat ze even doorbakken. Vorm dan een koek en laat de aardappelen goudkleuren, draai de koek dan om (eventueel met een bord) en laat nu deze kant goudbruin kleuren. De rösti is klaar!
Nu kan je de Nicola aardappelen natuurlijk veranderen in een andere vast kokende type, en heb je de tijd niet om de aardappelen een nacht te laten rusten zal het na afkoelen ook wel lukken.
Tip!
Je kan boven op de rösti een schelletje raclette-kaas leggen en een lapje gekookte ham en laten gratineren onder de grill. Om het compleet te maken bak je nog een spiegeleitje en leg je dat eveneens bovenop de rösti (na het grillen).

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!