kip met cashewnoten

Kip met cashewnoten, ananas en groenten

Voor 3 à 4 personen:

  • 1 kipfilet (stukjes)
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • blikje ananas in eigen sap (100 g in stukjes – sap bijhouden)
  • 2 teentjes look (versnipperd)
  • 1 groene paprika (in stukjes)
  • ½ rode paprika (in stukjes)
  • 1 ajuin (in stukjes)
  • 1 lente-uitje (ringetjes)
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 koffielepel suiker
  • sambal naar smaak
  • arachideolie
  • maïszetmeel
  1. Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof, schud regelmatig op.
  2. Doe een scheutje olie in een pan (of wok) en roerbak look, ajuin en sambal in ca. 2 minuten.
  3. Haal alles uit de pan en zet even opzij.
  4. Doe terug een scheutje olie in een pan en roerbak de kip en paprika op hoog vuur.
  5. Doe het uimengsel terug bij de kip.
  6. Voeg er de oestersaus, vissaus, suiker, ananas en ananassap bij.
  7. Roerbak 2 minuten.
  8. Los een klein beetje maïszetmeel op in water en bind de saus.
  9. Meng er de cashewnoten onder.
  10. Bestrooi met lente-ui.

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!