Goulash is lekker met rijst, frietjes, pasta…

voor 4 personen:

– 1 kg varkensstoofvlees


– 2 blikken gepelde tomaten
– 2 ajuinen
– 1 groene en rode parika
– 250 gr champignons
– teentje geperste look of 2 cm lookpasta
– 1/2 blokje kippenbouillon
– chilipoeder
– worcestersaus
– ketchup
– boter
– paprikapoeder
– peper en zout
– olijfolie
– maïzena

Doe wat boter in een pan en kleur het varkensvlees aan. Kruid met peper en zout, doe dit alles in een kookpot. Stoof de in stukjes gesneden ajuin aan (gebruik hier dezelfde pan voor) en voeg de ajuin bij het vlees. Doe wat water in de pan en roer de aanbaksels los en voeg eveneens bij het vlees. Doe de twee blikken tomaat bij het vlees en voeg nog wat water toe, zodat alles mooi onder staat. Laat een uur en 30 minuten zachtjes koken. Kuis de paprika’s en snijd in reepjes. Stoof aan in wat olijfolie, was de champignons even vlug onder stromend wat

er en snijd ze in 4 partjes. Stoof eveneens in wat olijfolie.
Als het varkensvlees gaar is, giet het dan af in een vergiet en vang het kookvocht op in een andere kookpot. Breng het kookvocht aan de kook en voeg een scheutje ketchup, wat worcestersaus, snuifje chilipoeder, 1 eetlepel paprikapoeder en half blokje kippenbouillon toe. Bind met 2 theelepeltjes maïzena, opgelost in water. Proef en kruid eventueel bij. Voeg het vlees, de paprika en de champignons bij de saus en meng voorzichtig om.

Tip!

Heb je de volgende dag nog wat goulash over maar met te weinig vlees, doe er dan wat balletjes gehakt in!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!