De bereiding is niet zo moeilijk als het woord zelf: “hertoginnenaardappelen”. Echt een woord voor het groot dictee der nederlandse taal. De franse benaming is iets eenvoudiger:
“pommes duchesses”. Het klontje boter heb ik er vandaag niet ingedaan en is dus facultatief.

– 1 kg aardappelen
– 1 eigeel
– peper, zout en nootmuskaat
– klontje goede boter
– een spuitzak

Schil en was de aardappelen en kook ze in ca 30 minuten gaar onder deksel.
Giet de aardappelen af en laat ze goed drogen op een heel zacht vuur, schud af en toe even op. Draai de aardappelen door een roerzeef of plet ze fijn met een aardappelstamper. Meng er de boter en het eigeel door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Spuit er met de spuitzak met gekarteld spuitmondje “roosjes” van. Warm ze op en kleur onder de grill.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!