Ik heb de kipfilet klaar gemaakt onder de grill. h
Het is “gezonder” dan in de pan maar is zeker zo smakelijk. De gaartijd van de kipfilets zal wel afhankelijk zijn van de dikte. Pas dit eventueel aan.

Voor 2 à 3 personen:

– 200 g couscous
– 2 wortelen
– 1 courgette
– 2 rode ajuinen
– korianderzaad
– 1/2 kipfilet per persoon
– 200 g gepelde tomaten in stukjes (blik)
– paprikapoeder
– currypoeder
– witte peper v/d molen
– zout
– olijfolie
– 1/2 blokje kippenbouillon

– Schil de wortels, pel de ajuin en was de courgette.
– Snijd de wortels en courgettes in schijfjes en de uien in ringen.
– Hak of vijzel een aantal bolletjes koriander.
– Stoof zonder kleuren de ajuinen ca 5 minuten.
– Voeg nu de wortelen toe en laat eveneens 5 minuten meestoven.
– Voeg nu de courgette en tomaten toe.
– Kruid met koriander en verkruimel er de kippenbouillon over.
– Laat 10 minuten stoven (roer af en toe)
– Kruid de kipfilets met zout, paprikapoeder, currypoeder en peper.
– Laat ze ca 15 minuten garen onder een voorverwarmde grill, draai de kipfilets halfweg een keer om.
– Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
– Doe de couscous in een serveerschaal.
– Schik de groenten en de kip erop.

Tip !
Neem liefst kleine courgettes ze bevatten minder water als de grotere courgettes, maar wel meer aroma.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!