Valentijn
Deze middag toen ik mijn dochtertje ging afhalen aan de kleuterklas, weerklonk ‘kusjesdag’ van K3 door de boxen op de speelplaats van de kleuters. Geweldig vond ik dat !

  • 1 rol kant-en-klaar-bladerdeeg

Voor de vulling:

  • 150 g amandelpoeder
  • 3 eieren
  • mespuntje bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 g gesmolten boter

Voor het glazuur:

  • 100 g bloemsuiker
  • 1 à 2 eetlepels water
  1. Zeef de bloem met bakpoeder.
  2. Meng de bloem met amandelpoeder, suiker, eieren, boter tot een homogene massa.
  3. Bedek een taartvorm met bakpapier en leg het deeg erin, prik de onderkant even in met een vork.
  4. Giet het amandelmengsel in de taart.
  5. Bak de frangipanetaart in een voorverwarmde oven van 230°C in ca 25 minuten af.
  6. Zeef bloemsuiker en roer er het water door, het glazuur moet net vloeibaar zijn.
  7. Lepel het glazuur over de taart.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!