Voor het deeg:

  • 240 g bloem
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • ca 10 cl water
  • 1/2 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 1 broccoli
  • 100 g gerookte zalm
  • 5 eieren
  • 250 ml room
  • 100 g gemalen abdijkaas (of emmentaler)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  1. Zeef de bloem met het zout.
  2. Kneed de boter onder de bloem en voeg af en toe wat water toe.
  3. Rol het deeg tot een bal en wikkel in aluminiumfolie.
  4. Laat een uurtje rusten.
  5. Spoel de broccoli in water; verdeel in roosjes; kook beetgaar in gezouten water.
  6. Kluts de eieren met de room; meng er de kaas onder; kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Rol het deeg uit tot op ca 4 mm.
  8. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg het deeg erin.
  9. Bak de taart 15 minuten voor op 180° C.
  10. Schik er nu stukjes zalm en broccoli in.
  11. Giet er het beslag over.
  12. Bak nu de quiche af op 180° C in ca 30minuten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!