Voor de tomatensaus:

  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1blik gepelde tomaten (400g)
  • een aantal blaadjes verse basilicum
  • 1 koffielepel marjolein
  • peper
  • iets meer dan een 1/2 koffielepel zout
  • olijfolie
  1. Pel de ajuin en snij in stukjes.
  2. pel het teentje look en snij fijn.
  3. Stoof de look en ajuin in olijfolie glazig.
  4. Voeg gepelde tomaten, basilicum en marjolein toe en laat 5 minuten sudderen.
  5. Kruid met zout en peper en mix met een staafmixer.

Farfalle Promontogno voor 3 à 4 personen.

  • 400 g farfalle
  • 50 g gerookt spek in blokjes
  • 100 g mortadella fijn gesneden
  • 100 g salami fijn gesneden
  • 1 versnipperde ajuin
  • 2 koffielepels paprika tapenade, o.a. verkrijgbaar bij de colruyt, zitten geen olijven in.
  • 6 olijven gemarineerd in look
  • vers geraspte parmezaan

  1. Bak de ajuin glazig in een scheutje ollijfolie.
  2. Voeg gerookt spek toe en laat even meebakken.
  3. Meng er nu mortadella en salami bij en laat ook even meefruiten.
  4. voeg er nu de tomatensaus, olijven en paprika tapenade bij en laat een 5 tal minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook de farfalle zoals aangegeven op de verpakking beetgaar.
  6. Serveer de farfalle met de saus en parmezaan
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!