Aardig wat tegenwind bij het fietsen vandaag, moest op mijn pedalen gaan staan, het leek meer op een “sur place”. Maar met dit gure weer smaakt deze soep dubbel zo lekker!

  • 200 g gedroogde Kikkererwten
  • 1 prei wit gekuist en grof gesneden
  • 1 grote ajuin gepeld en grof gesneden
  • 1 teentje look
  • 3 à 4 kippen bouillonblokjes
  • Geraspte parmezaan
  • 2 sneetjes brood
  • olijfolie
  • Snuifje gedroogde rozemarijn
  • witte peper
  1. Laat de kikkererwten een nacht in ruim water weken.
  2. Spoel de kikkererwten.
  3. Doe de kikkererwten in een kookpot met 1,5 l water en één bouillonblokje, laat 2 uur onder deksel pruttelen.
  4. Mix met de staafmixer.
  5. Doe in een ander kookpot 2 eetlepels olijfolie met de rozemarijn en knoflook en laat en even zachtjes bakken, giet door een zeef.
  6. Voeg de olie terug in de kookpot en stoof de ui en prei aan zonder kleuren.
  7. Giet er 2,5 l water bij, 2 à 3 bouillonblokjes en laat 30 minuten koken.
  8. Kruid met witte peper.
  9. Mix met de staafmixer en giet bij de kikkererwten puree, laat nog even doorkoken.
  10. Snijd korstjes van het brood en bak goudbruin in een scheut olijfolie.
  11. Serveer de soep met de korstjes en geraspte parmezaan.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!