Ze waren lekker deze Nederlandse spruitjes. Helemaal niet te bitter. Zelfs de kinderen hebben er van gegeten.Zet de spruitjes op in kokend gezouten water. Op die manier behouden ze mooi hun kleur. Als je de spruitjes later wil gebruiken koel ze dan af onder koud stromend water.

Voor 3 à 4 personen :
  • 1 kg spruitjes
  • gerookte spekblokjes
  • goede boter
  1. Snij indien nodig de steeltjes van de spruitjes wat bij.
  2. Spoel de spruitjes.
  3. Blancheer de spruitjes in kokend gezouten water in 5 minuten beetgaar en giet af.
  4. Bak de spekjes even aan.
  5. Doe er de spuitjes bij en warm nog even goed door.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!