De kinderen hebben de restjes van de flensjes in stukjes gesneden, bestrooid met bloemsuiker en opgesmuld. Zo gaat er niets verloren.

Hoe je flensjes bakt vind je hier

Voor de vulling:

  • 250 ml melk
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 100 g gemalen emmentaler
  • 4 plakjes coburg (rauwe ham)
  1. Maak een roux met bloem en boter.
  2. Snijd de ham in reepjes.
  3. Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Bind met de roux (ik had een beetje roux over).
  5. Zet van het vuur en meng er de kaas en de ham onder.

Afwerking:

  • eitje
  • paneermeel
  1. Snijd de flensjes in kleinere rondjes van 10 cm diameter.
  2. Leg wat van de vulling op de flensjes en vouw dicht.
  3. Klop het eitje los.
  4. Haal de gevulde flensjes door het losgeklopt ei en paneermeel.
  5. Druk de zijkant een beetje aan.
  6. Bak ze af in friteuse op 180° C in ca. 2 minuten
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!