Voor 4 personen:

  • 800 g kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 2 ajuinen
  • snuifje provençaalse kruiden
  • 2 koffielepels aardappelzetmeel, opgelost in een beetje water
  • 1 citroen
  • paneermeel
  • 50 g gemalen emmentaler
  • 3/4 bouillonblokje (groenten)
  • 3 dl water
  • 10 ml room
  • olijfolie
  1. Was de courgette snij in schijfjes.
  2. Pel de ui en snij in ringen.
  3. Stoof de courgette en de ajuin 4 minuten in olijfolie.
  4. Kruid met peper en zout en schud af en toe op.
  5. Doe de groenten in een ovenschaal.
  6. Strooi er wat provençaalse kruiden over.
  7. Schik er de vis op.
  8. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook, voeg de room toe en bind met aardappelzetmeel.
  9. Breng de saus op smaak met citroensap en nootmuskaat.
  10. Giet de saus over de vis.
  11. Strooi er de kaas en paneermeel over.
  12. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  13. Gratineren onder de grill.

Lekker met puree! 

Ook populair op Meersmaak:
Snelle en makkelijke vissaus
gambas met pepertjes en look
gevulde tomaat met tonijn
garnalencocktail

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!