- 20 aardappelkrieltjes
- 1/4 bloemkool
- 100 g keniaboontjes
- 1 wortel
- 1 ijsbergsla
- 100 g gekookte ham in blokjes
- Kook de aardappeltjes in 12 minuten gezouten water.
- Laat afkoelen en snij in 4.
- Was de ijsbergsla en droog.
- Verwijder de uiteinden van de keniaboontjes en kook 4 minuten in gezouten water.
- Giet af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Verdeel de bloemkool in roosjes was en kook 5 minuten in gezouten water.
- Schil de wortel, snijd in reepjes, en kook 5 minuten in gezouten water.
- Schik alles in een diep bord en serveer met de dressing.
Voor de dressing:
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel volle yoghurt
- snuifje venkelzaad
- peper en zout
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Meng alles goed door mekaar en kruid met peper en zout.