Voor 3 personen:

  • 600 g gefileerde schelvis
  • 15 cl droge witte wijn
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • 30 g bloem
  • 30 g goede boter
  • 125 g parijse champignons
  • 125 ml room
  • peterselie
  • dragon ( gedroogd)
  • dille (gedroogd)
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • nootmuskaat
  • arachideolie
  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken, kook gaar in gezouten water in ca. 15 minuten, giet af, draai door een roerzeef of plet met een aardappelstamper, kruid met peper, zout en nootmuskaat, meng er de eierdooiers en een scheutje arachideolie onder.
  2. Leg de visfilets in een ovenschotel, kruid met peper, zout, snuifje dragon, peterselie en dille en giet er de witte wijn over.
  3. Laat 10 minuten afgedekt garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  4. Was en snijd de champignons in schijfjes, bak in boter, kruid met peper en zout.
  5. Maak een roux van de boter en bloem.
  6. Giet het kookvocht van de vis in een potje, giet er de room bij. Kruid met peper en zout, bind al roerend met een klopper met de roux, laat nog even al kokend doorpruttelen.
  7. Schik de garnalen en champignons over de vis en verdeel er de saus over.
  8. Schep of spuit de puree over de vis.
  9. Warm in 20 minuten op in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!