Lekker als aperitiefhapje !

voor 20 pasteitjes:

  • 1 rol bladerdeeg 230 g
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • stukje prei
  • 75 g spek
  • 1/4 broccoli
  • 50 g gerookte zalm
  • gemalen emmentaler
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • muffin-bakplaat (24)
  1. Kuis de prei, spoel de broccoli.
  2. Snijd de prei in kleine stukjes.
  3. Snijd het spek en de zalm in blokjes.
  4. Stoof de prei 5 minuten in een scheutje olijfolie.
  5. Laat het spek even meebakken.
  6. Kook de broccoli ca. 5 minuten in gezouten water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  7. Klop de eieren met de room los en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Steek het deeg uit in rondjes en schik het in de muffin-vormpjes.
  9. Verdeel in de helft van de pasteitjes het spek en de prei en in de ander helft de broccoli en de zalm.
  10. Verdeel er het ei-roommengsel over.
  11. Werk af met de gemalen kaas en paprikapoeder.
  12. Laat ca 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!