1. Wortelen behoren tot de schermbloemenfamilie, net als dille en bereklauw. (bron: kasteelhoeveputh.nl)
  2. Wortelen zijn rijk aan caroteen, fosfor, calcium, natrium, kalium en magnesium.
  3. Het lichaam zet caroteen om in vitaminen A.
  4. Wortelen moeten bij aankoop stevig aanvoelen en een mooie oranje kleur hebben.
  5. Wortelen kan men op een koele plaats 4 weken bewaren, winterwortels kunnen 8 weken in de koelkast bewaard worden.
  6. Wortelen zijn in België één van de meest gegeten groenten.
  7. De oranje wortel is ca. 400 jaar geleden door cultivering ontstaan.
  8. De wortel zuivert het bloed, bevordert de darmwerking, levert energie en is makkelijk verteerbaar. (bron:vegetarisme.be)
  9. Wordt je van wortelen eten bruin? Dan moet je al ontzettend veel wortelen eten! En een eenzijdige voeding is niet gezond! (bron: ikhebeenvraag.be)
  10. Wie kweekte de oranje wortel? Nederlanders, Waarom? Ze wilden zo graag dat de groente hun nationale kleur aannam! (bron: kasteelhoeveputh.nl)
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!