Voor 2 à 3 personen:

  • 160 g rijst (rondkorrel rijst)
  • 320 ml water
  • 50 g (grote) roze garnalen
  • ca. 10 grote scampi’s
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 1/2 kipfilet in stukjes
  • 1 paprika in stukjes
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 1 sjalot (versnipperd)
  • 2 roma tomaten gepeld en in stukjes
  • 1 teentje look zeer fijn gesneden
  • een klein handvol diepvries-doperwtjes
  • paar stukjes zalmfilet
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • paar versnipperde blaadjes basilicum
  • provençaalse kruiden
  • 1 citroen
  • potje saffraanpoeder
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  1. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal.
  2. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Breng het water even aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
  4. Heb je echte kippenbouillon staan? Dan gebruik je natuurlijk die!
  5. Doe een scheut olijfolie in een pan en stoof de ajuin en sjalot aan.
  6. Voeg paprika en look toe.
  7. Schep regelmatig door mekaar.
  8. Voeg er de kip bij en bak even mee.
  9. Voeg de rijst toe en bak glazig.
  10. Voeg de bouillon, snuifje saffraan (niet overdrijven), paprikapoeder en provençaalse kruiden toe.
  11. Dek af en laat 10 minuten garen onder deksel.
  12. Roer af en toe even om.
  13. Voeg nu de chorizo, tomaten, doperwtjes en peterselie toe.
  14. Leg boven op de rijst de stukjes zalm.
  15. Dek terug af en laat op matig vuur verder garen.
  16. Roer af en toe om.
  17. Bak ondertussen de scampi’s in een scheutje olijfolie en snijd de citroen in partjes.
  18. Als de rijst gaar is, dresseer er dan de scampi’s en enkele partjes citroen op.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!