• 800 g rundstoofvlees in blokjes
  • 2 teentjes look (gepeld en versnipperd)
  • olijfolie
  • 30 g bloem
  • 1 fles rode Bourgogne
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 40 g boter
  • 30 g suiker
  • 1 bakje kastanje-champignons
  • 150 g gezouten spek in blokjes
  • 1 blaadje laurier
  • snuifje provençaalse kruiden
  • 200 g rode sjalotten
  • 2 koffielepels gehakte peterselie
  1. Kleur het vlees aan in een scheut olijfolie.
  2. Bestuif het met de bloem.
  3. Voeg look toe en blus met de wijn.
  4. Breng aan de kook en schraap de bakresten los.
  5. Doe alles in een kookpot.
  6. Voeg er laurier, peterselie, blokje kippenbouillon, provençaalse kruiden en 50 cl water aan toe en breng aan de kook.
  7. Temper het vuur, dek af en laat ca. 90 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Smelt de boter in een pan, voeg de sjalotten toe, bestrooi met suiker, laat karameliseren.
  9. Giet er 10 cl water bij en stoof in 10 minuten gaar.
  10. Maak de champignons proper, halveer ze.
  11. Bak de spekreepjes krokant, haal ze uit de pan en bak de champignons in het spekvet.
  12. Voeg nu het spek, sjalotten en champignons bij het vlees en breng op smaak met peper en zout.
  13. Tip ! Is de saus te dik? Voeg een beetje water toe.

Lekker met gebakken aardappelen!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!