Voor 3 à 4 personen (voorgerecht)

  • 300 g visfilet in stukjes (bv: Wokmix verkrijgbaar in de colruyt)
  • 3 tomaten
  • 10-tal scampi’s
  • 5 koffielepels maïs (uit blik en uitgelekt)
  • 3/4 bouillonblokje (vis)
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 koffielepel hot-chili-saus
  • olijfolie
  • 1 teentje look (gepeld en versnipperd)
  • 3 stengels soepselder (gekuist en in stukjes)
  • 1 ajuin (gepeld en versnipperd)
  • 1 wortel (geschild en in stukjes)
  • 1 mespuntje saffraan
  • Topaz viskruiden (Colruyt)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  1. Snijd de tomaten in stukken.
  2. Pel de scampi’s en kuis ze, houd de schalen bij.
  3. Doe de tomaten en de schalen van de scampi’s in een pot met een bodempje water.
  4. Kruid met zout.
  5. Kook de tomaten tot puree.
  6. Giet alles door een fijne zeef en houd het kookvocht bij.
  7. Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en bak de look heel even aan.
  8. Voeg de groenten toe en stoof ze een 3-tal minuten mee.
  9. Giet er de tomaten “bouillon”, de hot chiliesaus en het water bij.
  10. Doe er het bouillon blokje en de safraan bij.
  11. Laat een 10-tal minuten pruttelen.
  12. Kruid de vis en scampi’s met Topaz viskruiden.
  13. Voeg de vis en maïs toe en pocheer de vis juist gaar.
  14. Voeg de peterselie toe.
  15. Proef de ragout.
  16. Kruid eventueel bij met zout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!