Stevig gerecht voor de aankomende herfst!

  • 2 aubergines
  • 150 g plakjes gekookte ham
  • een 4-tal sneetjes wit brood
  • ongeveer een 1/2 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 tomaat
  • gedroogde marjolein
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • peper v/d molen
  • 1 bolletje mozzarella in schijfjes
  • 1 teentje knoflook
  • bloem
  • vers geraspte parmezaan
  1. Was de aubergines, verwijder de uiteinden en snijd in dunne plakken (schil niet verwijderen)
  2. Doe wat bloem in een diep bord, haal de aubergines erdoor en klop er de overtollige bloem af.
  3. Bak de aubergines goudbruin in een scheut hete olijfolie.
  4. Leg ze op keukenpapier en kruid ze met een snuifje zout.
  5. Wrijf de sneetjes brood in met de look.
  6. Neem een ovenschaal en schik er om en om met laagjes aubergines, gepelde tomaten in blokjes, ham, brood, mozzarella.
  7. Kruid iedere laag (uitgezonderd de aubergines) met basilicum, oregano, peper en een snuifje zout.
  8. Snijd de tomaat in schijfjes en gebruik ze als laatste laag.
  9. Bestrooi met parmezaan, basilicum en marjolein.
  10. Zet ca. 30 minuten in een oven van 200°C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!