• 380 g zelfrijzende bloem
  • 250 g goede boter op kamertemperatuur
  • 175 g suiker
  • 200 g marsepein
  • 80 g gepelde amandelen
  1. Kneed de bloem, boter, 2 eieren en suiker tot een deeg. Als het deeg te vochtig is voeg dan nog een beetje bloem toe.
  2. Rol het deeg uit tot op een 1/2 cm dik.
  3. Steek er met een ronde steekvorm rondjes uit.
  4. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  5. Verwarm de oven voor op 180°c
  6. Leg wat marsepein in het midden van het deeg.
  7. Bevochtig de rand van het deeg met een beetje water.
  8. Bedek het deeg met een nieuw plakje deeg en druk de rand vast.
  9. Druk een amandel in het midden van het koekje.
  10. Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van elk koekje.
  11. Bak de koekjes gedurende 25 minuten. Let wel dat de koeken niet te donker worden, temper de oven de laatste minuten eventueel naar 150°c.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!