Gefrituurde wontons met kip en de avondzon.

Dit hapje heeft ons bijzonder gesmaakt bij een glaasje cava. En wat een mooi weer dit weekend!

  • 20 wontonvelletjes
  • 1/2 kipfilet
  • 1 ei voor de vulling en 1 voor dicht te plooien.
  • enkele druppeltjes hot chilisaus
  • stengeltje pijpajuin
  • zout
  1. Laat de wontonvelletjes ontdooien.
  2. Snipper de pijpajuin fijn en kluts 1 ei.
  3. Maal de kip fijn met een keukenrobot.
  4. Meng het ei en de pijpajuin onder de kip.
  5. Breng op smaak met chilisaus en iets minder dan een 1/2 koffielepel zout.
  6. Neem een wontonvelletje, leg iets minder dan een koffielepeltje van het vulsel in het midden.
  7. Bestrijk de zijkant met  losgeklopt ei, en plooi dicht tot een driehoekje.
  8. Frituur de hapjes in enkele minuutjes op 180 C°, draai ze halverwege een voorzichtig om.
  9. Lekker met pittige zoetzure saus!
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!