Snel maar toch lekkere pizza maken! Je kan met de tomatensaus meer dan 1 pizza bestrijken. Overdrijf niet met de saus anders wordt de bodem te vochtig. Ik heb vandaag pizzadeeg gebruikt van het merk Delhaize en die was lekker. Ik heb de groene variant van Tabasco gebruikt. Je kan uiteraard de originele gebruiken als het wat pittiger mag zijn.

Voor 2 personen:

  • 1 kant en klare pizzadeeg
  • 1 cervela
  • zakje geraspte mozzarella
  • 1 groene paprika

Voor de tomatensaus:

  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • enkele druppeltjes groene tabasco
  • 1 ajuin 
  • olijfolie
  • zout
  1. Schil en halveer de ajuin en snijd in halve ringen.
  2. Pel en versnipper de look zeer fijn.
  3. Stoof de ajuin en look 10 minuten zonder kleuren in olijfolie, op een zacht vuur onder deksel.
  4. Roer af en toe om.
  5. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten in blokjes, suiker en enkele druppeltjes groene tabasco toe.
  6. Laat terug 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
  7. Breng op smaak met zout.

Pizza afwerken:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Gebruik eventueel de pizzastand of alleen onderwarmte functie.
  2. Kuis de paprika en snijd in blokjes.
  3. Verwijder het velletje van de cervela en snijd in schijfjes.
  4. Leg de pizza met het bakpapier op een bakplaat.
  5. Bestrijk met de tomatensaus.
  6. Schik er de cervela en de paprika op.
  7. Strooi er wat mozzarella over.
  8. Bak de pizza af in ca. 12-15 minuten.
    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!