De winter komt er dit weekend aan! Deze stevige schotel uit de Savoie zal dan smaken!

Voor 4-5 personen:

  • 1 kg vastkokende aardappelen (type: Franceline)
  • 2 ajuinen 
  • 1 teentje look
  • 500 g Reblochon de Savoie
  • 1 glas droge witte wijn
  • 250 g spekblokjes
  • 200 ml room
  • peper en zout
  • goede boter
  1. Schil de aardappelen, spoel ze en snijd ze in gelijke blokjes.
  2. Kook de aardappelen in licht gezouten water juist gaar.
  3. Giet de aardappelen af in een vergiet.
  4. Schil de ajuin, snijd middendoor en snijd in halve ringen.
  5. Pel de look en snijd zeer fijn.
  6. Stoof de ajuin en look een 10-tal minuten in een klont boter zonder kleuren gaar.
  7. Giet de wijn bij de ajuin en laat de wijn inkoken.
  8. Bak de spekjes even aan, eveneens zonder kleuren.
  9. Neem nu een ovenschotel, schik er wat aardappelen in, daarboven ajuin en spekjes.
  10. Kruid met peper en een weinig zout. 
  11. Herhaal dit met de rest van de aardappelen, spekjes en ajuin.
  12. Giet er nu de room over. 
  13. Schraap de korst van de Reblochon (met een mes) er zo goed mogelijk af.
  14. Snijd de kaas horizontaal door in plakken en schik ze op het gerecht met de korstkant naar boven.
  15. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  16. Gratineer de kaas dan goudbruin onder de grill.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!