De winter komt er dit weekend aan! Deze stevige schotel uit de Savoie zal dan smaken!
Voor 4-5 personen:
- 1 kg vastkokende aardappelen (type: Franceline)
- 2 ajuinen
- 1 teentje look
- 500 g Reblochon de Savoie
- 1 glas droge witte wijn
- 250 g spekblokjes
- 200 ml room
- peper en zout
- goede boter
- Schil de aardappelen, spoel ze en snijd ze in gelijke blokjes.
- Kook de aardappelen in licht gezouten water juist gaar.
- Giet de aardappelen af in een vergiet.
- Schil de ajuin, snijd middendoor en snijd in halve ringen.
- Pel de look en snijd zeer fijn.
- Stoof de ajuin en look een 10-tal minuten in een klont boter zonder kleuren gaar.
- Giet de wijn bij de ajuin en laat de wijn inkoken.
- Bak de spekjes even aan, eveneens zonder kleuren.
- Neem nu een ovenschotel, schik er wat aardappelen in, daarboven ajuin en spekjes.
- Kruid met peper en een weinig zout.
- Herhaal dit met de rest van de aardappelen, spekjes en ajuin.
- Giet er nu de room over.
- Schraap de korst van de Reblochon (met een mes) er zo goed mogelijk af.
- Snijd de kaas horizontaal door in plakken en schik ze op het gerecht met de korstkant naar boven.
- Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Gratineer de kaas dan goudbruin onder de grill.