Voor de selderijsoep:

  • 600 g knolselder
  • 2 kleine ajuinen
  • 1 wit van prei (100 g)
  • 3 bouillonblokjes (kip)
  • 2,5 l water
  • 100 ml room
  •  peper van de molen
  1. Kuis de knolselder en snijd grof.
  2. Pel de ajuin en kuis de prei en snijd eveneens grof.
  3. Doe de groenten in een kookpot en voeg 2.5 l water en bouillonblokjes toe.
  4. Breng aan de kook en laat 30 minuten koken onder deksel.
  5. Mix de soep.
  6. Giet er de room bij.
  7. Kruid met peper v/d molen. 

Voor de ei-gremolata:

  • 1 hard gekookt ei 
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • paar druppeltjes sesamolie
  1. Hak het ei.
  2. Doe de arachideolie, sesamolie en paneermeel in een antikleefpan en laat het paneermeel goudbruin kleuren.
  3. Voeg het ei en peterselie bij.
  4. Kruid met peper en zout. 
  5. Laat nog even doorwarmen.
  6. Schep de soep uit in kommetjes en garneer met de ei-gremolata.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!