Om ons al een beetje voor te bereiden op onze reis naar Egypte en al wat in de sfeer te komen, maakte ik vandaag een Egyptisch bijgerecht met rijst, jonge spinazie en pijnboompitten.
Het aftellen kan beginnen…

Recept voor 4 personen:

  • 200 g rijst (Uncle Ben’s 10 minuten)
  • 400 ml water
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 500 g jonge spinazie
  • zout
  • cayennepeper
  • olijfolie
  1. Pel en versnipper de look.
  2. Was de spinazie grondig.
  3. Doe een scheut olijfolie in een pot en voeg de spinazie en look toe.
  4. Voeg naar smaak zout toe.
  5. Laat de spinazie wat slinken.
  6. Voeg er nu de rijst en het water bij.
  7. Kruid met een snuifje cayennepeper.
  8. Laat de rijst onder deksel ca. 10 minuten garen.
  9. Meng er de pijnboompitten onder.
  10. Proef en kruid eventueel bij met zout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!