Humus is een puree, oorspronkelijk afkomstig uit het gebied ten oosten van de Middellandse Zee, op basis van kikkererwten. Meestal wordt er ook sesamzaad in verwerkt. Men eet humus voornamelijk in of bij een pitabroodje, een Turks brood of in ons geval met focaccia.
Een echt zuiders aperitiefhapje!

  • 260 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • 35 cl olijfolie
  • paar druppeltjes geroosterde sesamolie
  • 12 g geroosterd sesamzaad
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • sap van een 1/2 limoen
  • mespuntje cayennepeper
  • zout naar smaak
  1. Doe alles in een blender en mix tot een pasta. 
  2. Serveer met een stukje brood als hapje. 
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!