Herkomst van “Kaiserschmarrn”: Dit typisch Oostenrijks dessert kreeg zijn benaming via Keizer Joseph Franz (de echtgenoot van ‘Sissi’). Hij was dol op dit nagerecht.

  • 125 g bloem
  • 135 ml volle melk
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 50 g rozijnen
  • 50 g amandelschilfers
  • snuifje zout
  • 40 g goede boter
  • poedersuiker
  • een ovenbestendige pan
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop het eiwit stijf met de helft van de suiker en een snuifje zout.
  4. Meng de eierdooiers met de bloem en de melk.
  5. Meng de helft van het eiwit onder het deeg. Daarna de andere helft.
  6. Meng de rozijnen en de helft van de amandelschilfers onder het deeg.
  7. Laat  de boter smelten in een pan.
  8. Verdeel een deel van het deeg in de pan (ongeveer een dikte van 5 cm).
  9. Zet de pan 10 minuten in de oven.
  10. Haal de pan uit de oven. Opgelet de steel is warm!
  11. Draai de koek om met de hulp van een bord.
  12. Trek de koek in stukken met twee vorken of spatels.
  13. Voeg de rest van de suiker en de amandelen toe.
  14. Bak alles nog even goed op.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!