Dit recept van Meersmaak stond deze zondag in De Standaard:

Ingrediënten (voor vier personen):

Voor de pasta

  • 300 g Semola di grano Duro (De Cecco)
  • 3 eieren
  •  ½ koffielepel zout

Voor de vulling

  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g geraspte parmezaan
  • peper en zout

Voor de saus

  • 50 ml olijfolie
  • 10 salieblaadjes

Bereiding:

Voor de pasta:
1. Doe de bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje
2. Doe de eieren in het kuiltje en voeg het zout toe
3. Kneed dit alles in ca. 5 min tot een soepel deeg
4. Wikkel een vochtige doek rond het deeg
5. Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur

Voor de vulling:
1. Pel de ajuin en de look
2. Hak fijn in de keukenrobot
3. Kuis de champignons en hak eveneens fijn in de keukenrobot
4. Doe de olijfolie in een pan en fruit de look en ajuin een 5-tal minuten
5. Voeg de champignons toe
6. Kruid met peper en zout
7. Laat 15 minuten pruttelen en roer af en toe om
8. Laat afkoelen
9. Meng er de parmezaan onder en breng op smaak met peper en zout

Voor de saus:
1. Snij de salieblaadjes in reepjes
2. Doe de olie en salie samen in een potje
3. Laat 5 minuten op niet te hoog vuur pruttelen (zorg dat de blaadjes niet verbranden)

Afwerking:

1. Rol nu de pasta uit met een pastamachine
2. Snij er rondjes uit
3. Leg een beetje van de vulling in het midden, vouw dicht en druk de rand goed dicht
4. Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook
5. Kook de ravioli in 3 minuten
6. Dresseer de ravioli met de saliesaus

Tip:
Serveer er eventueel versgeraspte parmezaan bij.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!