Gisteren heb ik ‘Flammkuchen’ gemaakt als aperitiefhapje. Kan ook als hoofdgerecht met een salade gegeten worden.
Flammkuchen is een recept op basis van deeg belegd met uiringen, spekjes en room. De smaak is vergelijkbaar met een stukje pizza. Flammkuchen is een recept uit de Elzas, Palts en Baden. Afhankelijk van de plaats waar de specialiteit gemaakt wordt, krijgt het een andere naam bv. Flammkuchen in Duitsland, Flammekueche (Elzas).
Voor twee stuks:

  • 250 g bloem 00
  • 5 g gedroogde gist
  • 125 ml water
  • 1 koffielepeltje Herbamare kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  1. Doe al de ingrediënten in de broodmachine.
  2. Zet op het programma ‘pizzadeeg’.
  • 75 ml room
  • spekblokjes
  • 1 ajuin (in ringen)
  • peper v/d molen
  • gehakte en gedroogde peterselie
  1. Rol het deeg uit tot een pizza.
  2. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Giet er een scheutje room over en strijk uit.
  4. Kruid met peper v/d molen 
  5. Verdeel er wat ajuin en spek over.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ‘flammkuchen’ af in ca.18 minuten.
  7. Bestrooi met de peterselie.
    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!