General Tso’s kip is een gerecht dat vooral populair werd in Noord-Amerikaanse Chinese restaurants. Het gerecht werd vernoemd naar Generaal Tso Tsung-Tang.
  • 1 kipfilet (ca.350g)
  • 2 eieren
  • zelfrijzende bloem
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • zout
  • arachideolie

Voor de saus:

  • 150 ml kippenbouillon
  • 35 g suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels hoisinsaus (Delhaize)
  • 2 koffielepels geroosterde sesamolie
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 8 g maïszetmeel
  1. Snij de kip in blokjes en kruid met zout.
  2. Klop de eieren los en kruid met zout.
  3. Haal de kippenblokjes door het ei en daarna door de bloem.
  4. Doe al de ingrediënten voor de saus in een kommetje en meng met een klopper.
  5. Snij de lente-uitjes in 4 à 5 stukjes.
  6. Versnipper look.
  7. Frituur de kippenblokjes goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Doe 2 eetlepels arachideolie in een pan of wok.
  9. Roerbak de look en lente-ui 1 minuut.
  10. Giet er het sausmengsel bij en laat indikken.
  11. Meng er de gefrituurde kippenblokjes onder en warm nog even goed door.

Serveer met rijst!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!