Chutney van perzik en nectarine

Ingrediënten

  • 3 perziken (net niet rijp)
  • 3 nectarines (rijp)
  • 1 stoofappel (Schone van Boskoop)
  • 5 pruimtomaten
  • 1 koffielepel verse gember (zeer fijn gesneden)
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • het sap van 1 limoen
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat
  • 1 koffielepel zout
  • 300 ml rode wijnazijn
  • 300 g suiker
  • peper (van de pepermolen)

Bereiding

    1. Schil de perziken en nectarine. 
    2. Verwijder de steen en snij in blokjes. 
    3. Schil de appel. 
    4. Verwijder het klokhuis en snij eveneens in blokjes. 
    5. Pel de tomaat. 
    6. Verwijder het vruchtvlees en snij in stukjes. 
    7. Doe al de ingrediënten in een pot, uitgezonderd de perziken, en breng langzaam al roerend aan de kook. 
    8. Laat een 30-tal minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel. 
    9. Voeg er nu de perziken aan toe en laat nog zeker 20 minuten zachtjes koken tot de massa stroperig wordt.   
    10. Vul af in confituurpotjes.

    Dit recept is geïnspireerd op het recept ‘perzikchutney’ uit het kookboek: “Het geheim van de chef per seizoen” van Gordon Ramsay. Recensie van het boek volgt binnenkort!

      Mis onze nieuwsbrief niet!

      Mis onze nieuwsbrief niet!

      Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

      U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

      Pin It on Pinterest

      Delen

      Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

      Delen

      Deel dit bericht met je vrienden!