Wat kan je doen met een restje kip met provençaalse groenten? Ik deed er wat schijfjes zwanworst een scheutje BBQ-saus Sweet & Spicy (Oil&Vinegar) bij. Ik heb wat korte pasta gekookt en dan de saus eronder gemengd. Lekker!

Ingrediënten:

  • 500 gkipfilet (in reepjes)
  • 1/2courgette (in blokjes)
  • 1/2rode en gele paprika (in stukjes)
  • een 5-talParijse champignons (in 4 gesneden)
  • 1ajuin
  • 1teentje look
  • 200 mltomatenpassata
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden

Bereiding:

  1. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipreepjes aan.
  2. Kruid ze met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Haal de kipreepjes uit de pan en zet even opzij.
  4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof de groenten een 5-tal minuten.
  5. Kruid de groenten met zout, peper en provençaalse kruiden.
  6. Voeg de tomatenpassata toe.
  7. Doe er eveneens de kip terug bij.
  8. Laat even sudderen.
  9. Kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout.

Lekker met rijst, pasta, gebakken aardappelen… !

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!