Ragù is de bolognesesaus zoals ze in Italië gemaakt wordt. Bij ragù besteed je meer aandacht aan de bereiding van het vlees zelf.

Voor 4 personen:

  • 400 g varkensstoofvlees
  • 125 g gerookt spek
  • 150 g wortel (in brunoise)
  • 100 g selder (in brunoise)
  • 1 rode ajuin (versnipperd)
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 25 cl rode wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • boter
  • olijfolie
  • zout en peper v/d molen
  • vers geraspte parmezaan
  1. Snijd het varkensvlees en het spek in zeer kleine blokjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie en klontje boter in een pot.
  3. Doe er de groentjes bij en laat 30 minuten zachtjes stoven onder deksel (zonder kleuren).
  4. Meng er het varkensvlees en het spek onder en bak even op.
  5. Meng er look onder.
  6. Blus met wijn en laat inkoken.
  7. Giet bouillon bij en laat 60 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  10. Giet de pasta af en meng er de saus onder.
  11. Serveer met geraspte parmezaan.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!