Voor 3 à 4 personen:

Indien het gehakt vooraf niet gekruid werd, is het van belang het gehakt bij te kruiden met zout.

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • currypoeder, nootmuskaat, paprikapoeder en sambal naar smaak
  • ca. 30g paneermeel
  • boter of olie
  1. Meng alles goed door elkaar (behalve de boter).
  2. Draai er bolletjes van, ongeveer zo groot als een pingpongballetje.
  3. Doe een klontje boter of olie in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.

Voor de kriekjes:

Bevat een pot “krieken op sap” al suiker?
Dan moet je geen of minder suiker toevoegen.

  • 740 ml krieken op sap
  • 3 à 4 eetlepels suiker
  • 2 koffielepels aardappelzetmeel
  1. Doe de krieken op sap, samen met de suiker, in een pot.
  2. Breng aan de kook.
  3. Los het aardappelzetmeel op met een beetje koud water.
  4. Voeg een beetje van het aardappelzetmeel toe aan de kriekjes.
  5. Indien nodig kan je nog altijd wat bijbinden.
  6. Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!