5 juni was ik aanwezig op het VIP-event van PALM Hop Select. Ik ben een fervent PALM-drinker dus reuze benieuwd naar de smaak van hun nieuwste paradepaardje.
PALM Hop Select is een degustatiebier van hoge gisting. Alcoholpercentage is 6%. De hopping gebeurt in 3 fasen. Bijzonder is het feit dat de hop gekweekt wordt in Steenhuffel zelf.
Ik ben aangenaam verrast door het bier. Het smaakt zacht met een bittere toets en is mooi amberkleurig. Ijskoud drinken is de boodschap.

Na een korte introductie nemen we een kort kijkje in de brouwerij zelf. Opvallend zijn de indrukwekkende grote vaten. Bier bestaat uit een aantal onmisbare ingrediënten: water (7l voor 1l bier), mout en hop. Een specifieke kruidenmengeling zorgt voor de afwerking (o.a. gember, koriander, kruidnagel,…). Dat mochten we ervaren in de kruidenkamer. De brouwerij zelf hebben we niet in werking gezien.

Top van ons bezoek is het bezoek aan het hopveld van PALM. Unicum voor België. Met 850 planten (vrouwelijke onbevruchte planten) best indrukwekkend te noemen. Hop groeit niet eender waar. Ideaal is de 51-54 ste breedtegraad. Laat dat net in Steenhuffel en omstreken zijn! Omwille van het weer begin juni is is de hopplant al enorm opgeschoten. De pluktijd kan daarom nog niet vastgesteld worden.
Gepassioneerde gids Marc legt uit dat vooral Amerika gekend is om zijn diverse hopsoorten.
België hinkelt een beetje achterop, gezien hier slechts in totaal 160 ha hopvelden bestaan.
PALM Breweries heeft plannen om zijn hopveld uit te breiden in de toekomst.
De hopplanten zijn aangekocht bij erkende hopboeren en zijn voornamelijk planten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit.
Wie mee zijn stempel wil drukken op de volgende PALM Hop Select kan meeplukken tijdens het hopfeest op 31/8/2014.

Voor meer foto’s: PALM Hop Select
Voor meer info: website PALM Hop Select

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!