Target Blogger Challenge
“Back in time – Retro Cooking”

Target Corned Beef ken ik al sedert mijn kindertijd. Mijn grootmoeder was kruidenier in het Antwerpse. Bij onze logeerpartijen bij haar moesten we eerst door de winkel alvorens in de achterplaats te komen. Meermaals hield ik halt bij het schap Corned Beef, gefascineerd door de vorm van het blik. Grootmoeders kookkunsten waren subliem, liefst overgoten met de nodige boter. Niets heerlijker dan je favoriete ingrediënten uit de winkel halen en haar een gerecht laten maken. Op de koffie komen, betekende toen: “boterhammen met beleg”. Uiteraard waren Corned Beef of een omeletje nooit veraf. Vandaag doet het me besluiten beide te combineren en voor de lunch een Target Corned Beef omelet te bakken. Mijn jongste is op kamp. Mijn oudste, een zoon van 14 jaar, is maar al te content dat ik eindelijk het blikje open maak. Hij lonkt er al dagen naar. Het felrood retro-blik trekt alleszins de aandacht. Ondanks zijn jeugdige leeftijd en het feit dat hij niet direct met de smaak van Corned Beef opgroeide, kan de combinatie hem absoluut bekoren. Hij vraagt naar meer….En dat is een goed teken!

Voor 2 personen:

  • 1 blik Target Corned Beef (134g)
  • 1 grote aardappel (zachtkokend)
  • 4 eieren
  • Tabasco
  • Bieslook (versnipperd)
  • Arachideolie
  1. Schil de aardappel en snijd hem in zeer kleine blokjes.
  2. Doe een scheutje arachideolie in een pan en voeg de aardappelblokjes toe.
  3. Laat ze een 5-tal minuten bakken tot ze gaar zijn. Roer regelmatig om.
  4. Voeg de corned beef toe en laat even meebakken.
  5. Kluts de eieren en voeg een paar druppeltjes tabasco toe. 
  6. Giet de eieren bij de aardappeltjes en de corned beef en laat bakken.
  7. Bestrooi met wat versnipperde bieslook.

Smakelijk!

Meer informatie:
Target Corned Beef
Verkrijgbaar bij alle retailers
Advies verkoopprijs: € 2,05 (134 g)

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!