Voor de bouillon:

  • 2 kippenbillen
  • 1 wortel
  • 1/2 prei
  • paar takjes selder
  • 1 ajuin
  • 1 blaadje laurier
  • peterseliestengels
  • tijm
  • 2 koffielepels zout
  • sojasaus
  • peper van de molen
  1. Kuis de wortel, prei en selder en snijd in grove stukken.
  2. Pel de ajuin en snijd in twee. Laat de platte kant bruin kleuren in een pan zonder vetstof.
  3. Doe de kip, wortel, prei, selder, ajuin, laurier, peterseliestengels en tijm in een pot.
  4. Zet juist onder met water (ca. 2,5 liter).
  5. Voeg het zout en een scheutje sojasaus toe.
  6. Kruid met peper.
  7. Laat 2 uur zachtjes koken.
  8. Giet de bouillon door een zeef.
  9. Laat de kippenbillen afkoelen en haal het vlees van de bouten.

Garnituur voor de soep:

  • 200 g noedels
  • 1 wortel
  • 1/4 komkommer
  • een paar bladeren chinese kool
  • 2 lente-uitjes (versnipperd)
  1. Kook de noedels zoals aangegeven op de vepakking.
  2. Giet ze af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  3. Schil en snijd de wortel in dunne schijfjes.
  4. Snijd de komkommer in twee en snijd in dunne schijfjes.
  5. Snijd de chinese kool in reepjes.
  6. Doe de groenten bij de bouillon en laat 5 minuten koken.
  7. Snijd de kip wat kleiner en voeg met de noedels bij de soep.
  8. Schep de soep uit in kommetjes en garneer met lente-ui.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!