Gisteren zijn we naar de appelplukdag geweest. Dus appelen genoeg om deze lekkere rode kool te maken! Smakelijk!

  • 800 g rode kool (fijn gesneden)
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 2 appelen
  • 80 à 100 g suiker
  • 1/4 koffielepel kaneel
  • witte wijnazijn
  • blaadje laurier
  • zout en peper
  • goede boter
  1. Doe een klont boter in een pot en stoof de ajuin samen met de rode kool.
  2. Voeg er kaneel, laurier, één eetlepel azijn en een scheutje water aan toe.
  3. Zet een deksel op de pot en laat 70 minuten zachtjes stoven.
  4. Roer regelmatig om en giet indien nodig een beetje water bij.
  5. Schil ondertussen de appelen en snijd in blokjes.
  6. Voeg de appelblokjes toe aan de rode kool.
  7. Meng er nog een eetlepel witte wijnazijn onder.
  8. Laat  nog eens 30 minuten stoven onder deksel.
  9. Meng er de suiker onder en breng op smaak met peper en zout.
  10. Verwijder het laurierblaadje en warm de rode kool nog eens goed door.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!