Op een zonnige zomerdag in augustus dineren we bij Alfons Burger by Roland Debuyst in Groot-Bijgaarden. Deze zaak is het tweede burgerrestaurant van Roland Debuyst. Een eerste burgerrestaurant opende hij al eerder in Zaventem. Het restaurant is aan het Kerkplein gelegen en makkelijk bereikbaar. Parkeren doen we op de parking aan de overkant van de straat. Het restaurant is leeg maar het terras aan de achterzijde zit nagenoeg vol en biedt plaats aan 40 couverts. Duidelijk een succesverhaal!

Wie is Roland Debuyst?

Roland Debuyst wist zich te onderscheiden in grote wedstrijden overal in de wereld waar hij België een plaats op het podium gaf. De chef won in 1997 de zilveren medaille Bocuse d’Or. Hij had al een aantal mooie restaurants in Zaventem (Orange, Mariadal) en in Groot-Bijgaarden (Alfons) en kreeg de gelegenheid een mooie plek over te nemen om iets aan te bieden wat in de streek uitzonderlijk is, nl. gastronomische burgers voor iedereen. Ook voor wie glutenintolerant is bv.

De kaart

Het restaurant biedt een waaier van burgers in twee formaten (Regular of Large) en in verschillende soorten brood, saus en begeleiding (frietjes gebakken in ossenvet of frietjes van zoete aardappelen). Op het menu staan niet minder dan 11 verschillende burgers in meerdere varianten. Het is de bedoeling om creatie nummer 12 toe te vertrouwen aan verschillende sterrenchefs. Roland Debuyst maakt deel uit van deze elitegroep en kan dus vrij gemakkelijk verschillende collega’s overtuigen om zich te wagen aan het spel met de burger die gedurende twee maanden ook de naam van de chef zal dragen. De fijnproevers zullen dus op het einde van het jaar 6 ‘gastronomische’ burgers kunnen proeven van verschillende grote chefs. De prijzen zijn betaalbaar. Een eerste burger is verkrijgbaar onder de 10 euro.

Kwaliteit staat voorop

Er loopt één rode draad door het geheel: de kwaliteit zoals de chef het wil. De meerderheid van de producten komen van leveranciers die ook zijn andere restaurants bedienen. Men vindt er het Holsteinvlees van bij Bart Depooter, black angus, wagyu, pata negra, brood van La Fleur de Pain en verse groenten van de groentekweker. Wat op de kaart staat kan ook meegenomen worden of thuisgeleverd worden dankzij een partnerschap met Uber Eats.

We starten met fingerfood by Alfons en kiezen voor nachos met guacamole en kleine artisanale kaaskroketjes. Om duimen en vingers bij af te likken. Heerlijk! De dochter neemt een homemade limonade en wij vallen (uiteraard) voor een prosecco.

We kiezen een hamburger van de kaart en gaan voor een Big Ben. De buns zijn gebakken met de beste bloem en gemengd met granen en zeezout. Ze worden dagelijks gebakken door Laurent Richard ‘La Fleur du Pain’. De dochter die meer voor slaatjes is, kiest een salade met quinoa. Er is ook aan de kleintjes gedacht met een speciale kindermenu met o.a. kids burger, kipfilet of chicken nuggets.

De tuin is afgeboord en de speeltuin is de ideale plaats om kinderen tijdens het bezoek naar hartelust te laten spelen. Het aanbod van de dessertkaart is té lekker! Uiteindelijk nemen we de dame blanche en een chocolade moelleux met créme brûlée ijs en een crumble van chocolade. Je kan op het gemak eten zonder druk of verplichtingen. De sfeer is informeel en gemoedelijk! De bediening is top en de locatie is makkelijk bereikbaar. Wil je lekker eten voor een betaalbare prijs? Hieronder kan je meer informatie vinden!

Meer informatie

Alfons Burger by Roland Debuys

Brusselstraat 193 (Kerkplein) – 1702 Groot-Bijgaarden

02 465 45 55

gb@alfonsburger.be

Open van dinsdag tot zondag

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!