Foto: Thomas Van de Water

Vorige week vrijdag was ik present bij het eerste ‘foodbloggersdiner’ bij Veranda te Berchem. Maanden vooraf was Cookanista al in de weer enkele foodbloggers bij elkaar te krijgen. Vrijdag was het dus dé moment. We maakten onze opwachting in Veranda te Berchem, gelegen op de grens met de Zürenborgwijk. Ik ken Antwerpen wel een beetje maar deze côté is me vrij onbekend. Wat me opviel zijn de statige herenhuizen en dito heren in hun gangpad. In één van de mooie panden die deze buurt rijk is, is Veranda gehuisvest. Op zich wel een beetje spannend: foodbloggers hebben één ding gemeen en dat is een lekkere keuken, maar of het dan ook klikt met die bende is nog af te wachten natuurlijk. Onmiddellijk valt de gemoedelijke sfeer op. Niet alleen te wijten aan het gezelschap maar ook op zijn minst door de no nonsense-aanpak van de chef en zijn team. Voor de culinaire hoogstandjes die ons te beurt vielen niets dan lof. Voor mij sprong de ‘Sot-l’y-laisse’ en het dessert ‘Peer, koude sabayon van citroen, praliné en gerookte amandelen’ er uit. Ik koos, jammer achteraf bekeken, voor enkele bieren als begeleiding van de gerechten. Niets mis met een biertje op zijn tijd maar gezien de lofzang van mijn tafelgenoten kies ik volgende keer resoluut mee voor de aangepaste wijnen. De prijzen zijn democratisch te noemen. Voor meer info:

Veranda – Guldenvliesstraat, 60 2600 Berchem | Antwerpen T : 03/218.55.95.

Foto: Thomas Van de Water
Foto: Thomas Van de Water
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!