Wie droomt er nu niet van een keuken dat aan alle verwachtingen voldoet? Wij allleszins wel! In ons huishouden is het vooral mijn man die in de potten roert maar dat neemt niet weg dat ook voor mij een nieuwe keuken hoog op het verlanglijstje staat. Voor mijn partner moet de keuken vooral praktisch zijn en voldoende opbergruimte hebben. Voor mij wil het oog ook wel wat en is het design evenzeer van belang. Na een speurtocht op internet spreken de keukens van SieMatic ons wel aan. Dit merk combineert beide wensen en lijkt ons een betrouwbare partner om in de toekomst mee in zee te gaan. Wat snuisterwerk leert ons het volgende.
SieMatic
SieMatic is een Duitse keukenfabrikant met hoofdkantoor in Löhne. De fabrikant is gekend onder de naam SieMatic sedert 1960 en kwam als eerste met de onzichtbare handgrepen. Ook op vlak van materialen is de fabrikant vernieuwend. Nl. door als eerste gebruik te maken van MDF. Met hun ontwerp S1 waar multimedia en verlichting verweven is met het ontwerp, wonnen ze de Red Dot Design Award in 2008. Bovendien gebruikt het bedrijf houtresten om zelf energie op te wekken en is op die manier fervent met duurzaamheid bezig.
Welke keukenstijl verkiezen wij?
Wij zijn gek van een modern interieur en kiezen dan ook voluit voor een moderne keuken.
Een moderne keuken kenmerkt zich door een luxueuze en tijdloze uitstraling die wordt gecombineerd met een strakke afwerking. Bij de realisatie van een moderne keuken staat een strakke vormgeving voorop. Dit betekent dat er geen sierlijke vormen in het design zijn terug te vinden. Niet alleen de deuren, maar ook de laden evenals het werkblad beschikken over scherpe hoeken die de nadruk leggen op het strakke lijnenspel. Greeploze kasten en lades zijn daarbij een absolute meerwaarde.
Wat ik in het bijzonder aangenaam vind, is de mogelijkheid om toestellen te verstoppen achter strak afgewerkte deurtjes. Ik word zelf erg onrustig van kruidenpotjes en accessoires die overal in het zicht rondslingeren. Het idee alles aan het zicht te kunnen onttrekken lijkt me zalig!
De afwerking gebeurt doorgaans met een witte hoogglans voor een extra luxueuze uitstraling!
Gecombineerd met RVS en natuursteen heeft de keuken niet alleen een modern design maar is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. Een belangrijk detail!
Zelf inspiratie opdoen?
Op SieMatic Keukenontwerpers vind je een ruim aanbod aan keukens naar ieders wens. Voor mij is het essentieel dat ik me mijn toekomstige keuken al kan visualiseren vanaf het eerste aanblik. Dat lukt prima door de mooie foto’s en klanten die hun keuken presenteren. Het is fijn ervaringen van anderen te lezen om zo inspiratie op te doen. Wij kiezen ongetwijfeld voor een open keuken wat tegenwoordig de meest populaire keukenopstelling voor een moderne keuken is. Een open keukenopstelling gaat prima samen met een moderne keukenstijl. Zo heb je tijdens het koken contact met je gezinsleden of gasten wat het koken des te leuker maakt! Mee aperitieven is geen probleem en zo mis je niets van de gesprekken in huis.
Op de website kan je terecht voor een mooi overzicht van het aanbod, toonzaalkeukens, de keukenstijlen en de showrooms. Op bepaalde tijdstippen kan u inschrijven voor de SieMatic Inspiration Days. Handig is de mogelijkheid om een gratis keukencatalogus aan te vragen.
Wij hebben alleszins inspiratie genoeg! Rest ons alleen een beetje verder te sparen om die droom te verwezenlijken.
En u?
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!