Flaneur

We houden van de Italiaanse keuken. Pasta komt dan ook regelmatig op tafel ten huize Meersmaak. We zijn dan ook verrast door de opening van Flâneur op het Antwerpse Zuid. We nemen vanaf de Groenplaats tram 4 en stappen af aan het Museum voor Schone Kunsten. Flâneur bevindt zich op wandelafstand in de Leopold De Waelstraat 20.

Wat is een Flâneur?

Toen we de uitnodiging voor een diner in Flâneur ontvingen, vielen we direct voor de naam Flâneur. We vonden het iets mysterieus maar tegelijk ook iets gezelligs hebben. Wat is een flâneur eigenlijk? Volgens de website moeten we het zo interpreteren:

Een flâneur zwerft vol passie doorheen de stad van hotspot naar hotspot. Hij is een kenner van de stad die steeds op zoek is naar de beste adresjes. Overal waar de flâneur komt, bestelt hij een spaghetti bolognaise met een glas rode wijn. Dit is voor hem de maatstaf om te ontdekken welke hotspot nu de allerbeste van de stad is. Als ode aan dit fenomeen hebben we een trendy belle epoque kader gecreëerd op het artistieke Zuid, waar de Flâneur in eenieder even tot rust kan komen en genieten van onze overheerlijke spaghetti’s”.

Wij vinden deze beschrijving uitstekend passen bij het trendy kader en de overheerlijke maaltijd die we voorgeschoteld kregen. Kom het zeker ter plaatse zelf ontdekken!

Flaneur
Flaneur

Trendy kader

Het restaurant is in een statig pand gelegen, type herenhuis, en valt op door zijn lichte inrichting. Wanden met speciaal behang, lange tafels, groene planten en moderne verlichting en meubilair zijn de ingrediënten. Op het moment van ons bezoek, een zaterdagavond eind januari, is de zaak al aardig gevuld. Het publiek situeert zich in de leeftijdscategorie tot 35 jaar (schatten we). We zitten al aardig over die grens maar voelen ons thuis. De eigenaar en bezieler stelt ons direct op het gemak. Hij vertelt over de wijze van bestellen en de mogelijkheden van de kaart.

Flaneur
Flaneur
Flaneur
Flaneur

Pasta, pasta en pasta

Een pastarestaurant waar met man en macht naar het juiste pastagerecht gezocht wordt, had Antwerpen nog niet meteen. De kaart is beperkt maar biedt voor de pastaliefhebbers meer dan genoeg mogelijkheden. Je kan immers freewheelen met kruiden en aanvullen met extra kaas bv.

Twee bolognaisevarianten (Classic en Chunky Ragù) en een vegetarische variant (Pomô) zijn de keuze van dit moment, met verse pasta als basis. Aan een nieuwe vegetarische pasta wordt nog gesleuteld. Het gehakt is van Belgische oorsprong. De prijzen zijn betaalbaar. Je kiest voor een gewone of iets grotere portie. Ook kinderen kunnen een aangepaste portie bestellen. Een uitgebreide Ginkaart is een meerwaarde. Voor de wijnliefhebber is er keuze uit 3 met zorg geselecteerde wijnen. Prijzen voor je pasta variëren van € 13,00 tot € 16,00. Kinderportie: € 10,00.

Openingsuren en service

Flâneur is dagelijks geopend, behalve op zondag, zowel voor lunch als diner. Bijkomend kan pasta besteld en afgehaald worden. Ook aan huis leveren is mogelijk via Deliveroo.

p

Flâneur
Leopold De Waelstraat 20
2000 Antwerpen
Reservaties: 071 96 21 84
Take-Away: 0491 12 51 67
Mail
Website
Sociale Media: #flaneurspaghetti

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!