Homemade brownies

Concept kookboxen

In de drukke wereld van vandaag winnen kookboxen aan populariteit. Verse ingrediënten en de bijbehorende recepten worden aan je voordeur afgeleverd. Boodschappen doen is verleden tijd. Makkelijk toch? Foodbag is een recente speler op de markt van de kookboxen. Meersmaak test foodbag vier dagen uit en maakt zo kennis met deze start-up uit Gent. De week dat wij starten is net de nieuwste kookbox ‘Plat du jour’ gelanceerd. Een box speciaal op maat van gezinnen met kinderen. Drie heerlijke gerechten met een twist en een vierde optioneel gerecht ‘busy day’. Het busy day gerecht is een kant-en-klare ovenschotel van een top traiteur, voor de extra drukke dag in de week.

Hoe bestellen en leveren?

Een kookbox kan je wekelijks of naar wens bestellen. Een abonnement is niet nodig. De levering is gratis. Bestellen doe je vooraf op de donderdag voor de week dat je start. Via de website kan je de weekmenu al bekijken om zo je keuze te maken. Levering gebeurt op maandag tussen 17u en 22u met een koelwagen. Je krijgt voordien een sms met het juiste tijdstip van deze levering. Een meerwaarde vinden we zelf. De ingrediënten zijn vers, Belgisch, geproportioneerd en waar echt nodig handig verpakt.

Hoe ga je aan de slag voor de bereiding?

Een handige receptenfiche, een plooibaar stevig papier met de 4 gerechten erop, wijst je onmiddellijk de weg. De ingrediënten, voorbereiding, korte duidelijke stappen en tips zijn vermeld. Erg aantrekkelijke foto’s sieren het blad en doen je meteen honger krijgen. Een eigen kookteam van Foodbag heeft trouwens de receptuur ineen gestoken, getest en gefotografeerd.

Menu’s

Er zijn verschillende opties om een weekmenu te bestellen: een foodbag Original (4 gerechten) of een foodbag Plat du jour (3 gerechten met optioneel extra busy day-gerecht). Die laatste foodbag is ontwikkeld voor gezinnen met kinderen, vragen weinig voorbereiding en bestaan o.a. uit een vlees-, vis-, en veggiegerecht. Surplus vinden wij de receptenfiche voor een nagerecht. Brownies in ons geval. We houden dit recept absoluut bij. De beste brownies ever! De menu’s zijn berekend op 3, 4, of 5 personen. De prijs voor 4 personen met busy day – gerecht bedraagt € 75,00. Wens je nog een kleine (€ 8,00) of grote (€ 12,00) fruitmand bij te bestellen? Dat kan! Met de zomer in aantocht zijn enkele gerechten BBQ proof zelfs. Ook jij hoeft op die manier geen BBQ te missen.

Recept brownies Foodbag

Ingrediënten
  • Donkere chocolade 200 g
  • Boter 130 g
  • 3 eieren
  • Amandelpoeder 30 g
  • Suiker 130 g
  • Bloem 50 g
Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C.  Smelt de chocolade met de boter ‘au bain marie’. Breek de eieren, strooi er de suiker bij en meng tot een een luchtig, lichtgeel mengsel. Doe daar de gesmolten boter en chocolade bij. Voeg de bloem en amandelpoeder erbij en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt. Smeer boter op de bodem van een bakvorm en leg er bakpapier over zodat ook de zijkanten beplakt zijn. Schep het browniebeslag in de bakvorm tot je een laag van 2 à 3 cm dik hebt. Bak het beslag gedurende 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen! Hef het browniegebak uit de vorm en snij de opstaande randen weg. Snij het gebak in gelijke vierkantjes van 5 bij 5 cm. Het hart van de brownies moet mals zijn. Klaar en smullen maar!!

Het oog wil ook wat

Niet alleen moeten de gerechten er overheerlijk uitzien en uiteraard ook heerlijk smaken maar ook de presentatie van de kookbox moet aantrekkelijk zijn. De kookbox is groot en koel bewaard in een koelwagen. De kookbox heeft een designvol uitzicht met afbeeldingen met betrekking tot voeding. Het logo van Foodbag.be is minimalistisch en geslaagd. Op de zakjes met geproportioneerde porties (bv. aardappelen) kleven mooie stickertjes met hetzelfde logo. Ook de website is knap en overzichtelijk opgebouwd.

Onze conclusie

Foodbag brengt een concept dat letterlijk en figuurlijk met de deur in huis valt. Handig om in te passen in een drukke week en toch vers en bijzonder te koken zonder uren in de keuken te staan. De gerechten zijn kidsproof en makkelijk te bereiden zonder al te veel poespas. De bestelling kan, zonder abonnement, online in een handomdraai. De levering van de box verloopt vlot en is handig met een sms vooraf om de levertijd aan te geven. De prijzen zijn een meevaller. Ook al heb ik een boodschappenlijstje voor mijn wekelijkse aankopen…Ik breng altijd meer mee dan dat. Dat is met Foodbag verleden tijd. De porties zijn perfect berekend zonder al te veel overschotten. Geen onnodige verspilling dus!

Wil je zelf ook bestellen?

p

Foodbag
Dok Noord 4E
9000 Gent
09 298 05 10
foodlover@foodbag.be www.foodbag.be #foodbagbe

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!