1000ste blogpost!

We wonen in het Waasland en willen al lang gaan eten in Restaurant Le Cirque. Om de één of andere reden komt het er maar niet van. Tot de naam van het restaurant opduikt tijdens de Restaurantweek (3/6-9/6/13). We boeken een lunch (wegens geen babysit ’s avonds) en een half dagje verlof op het werk en zetten ons weekend alvast in. We arriveren om 12u (de kinderen moeten ook tijdig van school gehaald worden) en nemen plaats op het zonovergoten terras. Het restaurant verhuisde eind vorig jaar naar Belsele, nadat het pand in Temse te klein werd.
De tafels buiten zijn niet gedekt. Dat vinden we jammer. De aanplanting staat in de beginfase waardoor we zicht hebben op de magazijnen bij de buren. Af – en aanrijden van camionettes zijn schering en inslag. De gerechten en de bediening nadien maken dat kleine minpuntje ruimschoots goed. We starten met een cava en krijgen een bordje amuse gueules: asperges, blikje sardines en gazpacho. De presentatie in een echt blikje is mooi gevonden. Het voorgerecht is een tartare van tonijn en kalf. De verschillende texturen in het gerecht komen mooi tot zijn recht in de mond en zijn een aangename afwisseling. Het voorgerecht wordt begeleid met een witte Grauburgunder Bäder 2011. Heerlijk! Nadien volgt Schots Aberdeen rund met morieltjes en rösti. Ook het terras loopt stilaan voller. Ons valt de middelbare leeftijd van de bezoekers op. Bij het hoofdgerecht wordt een Rioja met Tempranillo geschonken. De wijn wordt rijkelijk bijgevuld. We genieten volop van ons snippernamiddagje. Als dessert volgt een bordje met o.a. aardbeien en mousse van witte chocolade en muesli. Hier is de presentatie en de afwisseling wederom top! Bij de koffie krijgen we een bordje versnaperingen om u tegen te zeggen: profiterol, buisje likeur, macaron,…
Ik ben over het algemeen geen voorstander van mousses en zalfjes maar chef Nicky Van Goethem weet een perfecte balans te vinden tussen moderne en klassieke keuken. De borden zijn mooi gevuld en de gerechten zijn in perfecte harmonie. De crumbles en verschillende texturen op het bord zijn smaakbommetjes. We komen zeker terug!
We betaalden tijdens de restaurantweek € 27,50 per persoon voor de menu en € 14,00 per persoon voor de aangepaste wijnen.

Voor meer informatie:
Restaurant Le Cirque
Nieuwe Baan 88 b
9111 Belsele

T 03 296 02 02
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!