Maxime Colin – Kraainem

mei 19, 2017

Een tweetal weken geleden waren we te gast bij het gastronomische restaurant Maxime Colin. Wat volgt was een verrassing van formaat. De keuken is vers, licht, origineel en betaalbaar.

Als je weet dat zowel chef Maxime Colin, als zijn sous-chef, hun sporen verdienden bij Villa Lorraine. Dan weet je dat ze beide de kennis en de kunde hebben om van dit restaurant een topper te maken. En dat is het al. Het restaurant blaast zijn eerste kaarsje uit en mag al rekenen op een vast klantenbestand en een fanbase die blijft groeien.

Het restaurant

Het restaurant is gelegen in Kraainem (Brussel) en is makkelijk bereikbaar. Omwille van wegenwerken doen we er iets langer over waardoor we iets later dan het afgesproken tijdstip arriveren. De meeste tafeltjes zijn al bezet. In het half uur na onze aankomst, komen nog een aantal gasten binnen waardoor het restaurant volboekt is. Het restaurant is gelegen in een gerenoveerde priorij met groot terras en uitzicht op het water. Bij mooi weer moet het zalig zijn op het terras te dineren. Chef Maxime Colin, sous-chef Zied Karoui en sommelier Lionel Vanhaeren weten met hun ploeg een perfecte menu met aangepaste wijnen samen te stellen. Het restaurant is ingericht met houten vloeren, grote raampartijen (of toch in het stuk waar wij zaten) en wit tafellinnen. Parkeren is geen probleem om  de nabij gelegen parking. De opdeling van het restaurant in kamertjes maakt het aangenamer om te tafelen. Er is mogelijkheid te tafelen met 35 couverts. Op de eerste verdieping kan daar nog tot 30 couverts bijgevoegd worden.

De (wijn)kaart

Lunchen kan al vanaf € 27,00 (2 gangen) en € 32,00 (3 gangen). Voor het diner heb je de keuze uit een 3 gangen (€ 52,00/€ 75,00) 4 gangen (€ 60,00/€ 90,00), 5 gangen (€ 68,00/€ 102,00) of 6 gangen ( € 84,00/€ 121,00) menu. De menu’s worden samengesteld met dagverse en seizoensgebonden producten. Wij laten ons verrassen door de inspiratie van de chef. Starten doen we met een coupe Champagne en twee amuses. Vervolgens makreel met granny Smith en daarna een soepje van asperges. Als eerste voorgerecht tartaar van tonijn met een granité van tomaten. Het geserveerd brood is zelfgemaakt en bio. Het visgerecht met lotte, asperges en boter is hemels! Opvallend zijn de warme borden zoals het hoort. Ook de kreeft op 3 wijzen met groene asperges is een hoogvlieger. Zelden kreeft op die manier geproefd. We sluiten ons diner af met aardbeien en pesto van basilicum. Doorheen het menu drinken we hoofdzakelijk Chardonnay (op onze vraag). De gepassioneerde sommelier slaagt erin de gerechten van de chef aan te vullen met interessante en gevarieerde wijnen. Wat vrij uitzonderlijk is en daarom ook het vermelden waard: meer dan de helft van de wijnen zijn onder de € 50,00 geprijsd en daar zijn de mooie appelations van gereputeerde wijngaarden inbegrepen. De kazen proeven we niet maar zijn van Luc Vandenhaute.

Zoek je een gastronomisch restaurant waar tafelen een werkwoord is en waar dat bovendien aan een aanvaardbare prijs kan? Reserveer een tafel bij Maxime Colin!
p

Maxime Colin
Pastoorkesweg 1
1950 Kraainem
Telefoon: 0032 (0)2 720 63 46
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!